Full Site Search  
Fri Feb 24, 2017 02:33:20 IST
PostPostPost Trn TipPost Trn TipPost Stn TipPost Stn TipAdvanced Search
×
Forum Super Search
Blog Entry#:
Words:

HashTag:
Member:
Posting Date From:
Posting Date To:
Train Type:
Train:
Station:
ONLY with Pic/Vid:
Sort by: Date:     Word Count:     Popularity:     
Public:    Pvt: Monitor:    RailFan Club:    

Filters:
Blog Posts by Aatish Pandya
Page#    27 Blog Entries  next>>
  
0 Followers
3336 views
Aug 22 2011 (19:26)  
 

Aatish Pandya   47 blog posts
Entry# 224954            Tags   Past Edits
This is a general survey by me for the benefit of all Rail-Yatris!
What according to you is the Best mode of Luxurious Travel on IR -
a. Duronto
b. A/C Special (runs a special A/C Train betn some points)
c.
...
more...
Garib Rath
d. Rajdhani
Plz give your votes keeping Fare Factor in mind! Keep Voting....Thanx....

8 posts - Mon Aug 22, 2011

3 posts - Tue Aug 23, 2011

5 posts - Wed Aug 24, 2011

  
878 views
Aug 25 2011 (15:13)
22109 Undisputed King of SF   2549 blog posts   240 correct pred (76% accurate)
Re# 224954-17            Tags   Past Edits
Yes Sir, Quality of food is very Nice & Homely in Sealdah Rajdhani, thanks for posting your experiance.
BTW sir how good is Howrah Rajdhani in terms of Hospitality & food catering.?
Priority vice i feel Howrah rajdhani must be most important train of the Delhi-Kolkata sector.

  
942 views
Aug 25 2011 (15:16)
Guest: 7f610770   show all posts
Re# 224954-18            Tags   Past Edits
I prefer Rajdhani in terms of speed... else Express trains to enjoy the beauty n trave ltaking time...

  
906 views
Aug 25 2011 (15:26)
Guest: 18616a6d   show all posts
Re# 224954-19            Tags   Past Edits
I will prefer the fastest train in the route, whether it is duranto, rajdhani, garib rath, ac express.
If all these trains takes same time to reach destination in desired route, I will prefer duranto only.
BJ

  
864 views
Aug 26 2011 (15:00)
Aravind Kuttikrishnan*^   2243 blog posts   3425 correct pred (67% accurate)
Re# 224954-20            Tags   Past Edits
rajdhani

  
1280 views
Aug 31 2011 (15:19)
Guest: 3f7587db   show all posts
Re# 224954-21            Tags   Past Edits
Rajdhani Any day!
  
0 Followers
7909 views
Aug 27 2011 (09:47)   59441/Mumbai Central - Ahmedabad Passenger
 

Aatish Pandya   47 blog posts
Entry# 227597            Tags   Past Edits
sir, the coach position from Loco is shown, thnx for that, but plz mention that this position is from BCT to AHD or vice-versa?

  
7910 views
Aug 27 2011 (09:48)
Aatish Pandya   47 blog posts
Re# 227597-1            Tags   Past Edits
Plz also mark this for all other trains which are showing coach position!
  
Predictions: 8
confirm: 8
rac: 0
wl: 0
Journey: Fri May 20, 2011 @ 11:15
Class: 2nd Sitting - 2S   |   Tot Seats: Avbl >415
Travel: ST/Surat   to   BVI/Borivali   |   233 km / 493 km
22954/Gujarat Superfast Express
Entry# 162573
 

Posted by: Aatish Pandya   47 blog posts
PNR: 825-xxxxxxx    |   Similar PNRs
Posted Status as of: May 17 2011 (08:39)
From: Surat/ST
To: Mumbai Borivali/BVI
Date of Journey: Fri May 20, 2011 @ 11:25
Class: 2nd Sitting - 2S
Passenger 1: Waitlist# 14 (Booking Status: W/L 36,RLGN)
Passenger 2: Waitlist# 15 (Booking Status: W/L 37,RLGN)
Chart NOT Prepared
Please analyze my PNR, and predict my chances of confirmation. Thanks.

Latest Status as of: May 19 2011 (20:05)
Passenger 1: Can/Mod (Booking Status: W/L 36,RLGN)
Passenger 2: Can/Mod (Booking Status: W/L 37,RLGN)
Chart NOT Prepared
  
1 Followers
3463 views
May 12 2011 (16:39)  
 

Aatish Pandya   47 blog posts
Entry# 159310            Tags   Past Edits
Here is a simple Quiz for all Rail Fans! Kindly answer the questions as per your knowledge. Please do not refer internet to know the answers otherwise it would be useless as there is no price for getting all correct answers. It is just to test your knowledge on Indian Rail!
The answers will be declared after 7 days! The format to answer is -
1. b)
2.
...
more...
a) ........and so on!
So go on.....!!!
1.Which is the Fastest Train in India?
a) Shatabdi
b) Rajdhani
c) Duronto
d) Garib Rath
2.Which is a point-to-point train?
a) Shatabdi
b) Rajdhani
c) Duronto
d) Garib Rath
e) No point-to-point train exist
3.Which of the following is the common range of accomodations in a train?
a) Only Sleeper
b) Only General
c) AC, Sleeper, General
d) Only AC
e) None
4.Which is not a fully AC train?
a) Garib Rath
b) Duronto
c) Goldeb Temple Mail
d) Shivalik Express
5.Pantry Car is not available in following Deluxe trains?
a) Garib Rath and Duronto
b) Shatabdi and Garib Rath
c) Garib Rath and Shatabdi
d) None of the above
6.Which is a Tourist Special Train?
a) Shivalik Express
b) Royal Orient
c) Golden Temple Mail
d) All of above
7.Tatkal quota is?
a) 2 days before
b) 3 days before
c) 5 days before
d) 1 day before
e) 1 week before
8.Senior Citizen concession is for?
a) 65 years and above
b) 62 years and above
c) 58 years and above
d) 60 years and above
9.Waiting List has following Refund Rules?
a) No Refund
b) Partial Refund
c) Full Refund
10.Internet Ticket is booked on?
a) irctc.co.in
b) indianrail.gov.in
c) indianrailways.in
d) in.yahoo.com
11.Tickets cancelled between 24 hours and 4 hours before train departure has refund rules as-
a) No refund
b) 25% cancellation charges
c) 25% refund
d) 50% cancellation charges
e) Full refund
12.The age limit for children is-
a) below 5 years
b) below 10 years
c) below 6 years
d) below 7 years
e) below 12 years
13.Which is most expensive?
a) AC First
b) AC 2-Tier
c) AC 3-Tier
d) First Class
e) AC Chair Car
14.Tatkal booking is not permitted in-
a) AC First
b) AC 2-Tier
c) AC 3-Tier
d) First Class
e) AC Chair Car
f) Executive
15.Rajdhani Express is a-
a) point-to-point (non-stop) train
b) train between two major cities
c) train between Capital and any major city
d) Capital and State capital
16.Duronto Express is a-
a) point-to-point (non-stop) train
b) train between two major cities
c) train between Capital and any major city
d) Capital and State capital
e) a normal super-fast train
17.Shivalik Express is a-
a) point-to-point (non-stop) super-fast deluxe train
b) train between two major cities
c) tourist special train
d) hill-side toy-train
e) a normal super-fast train

10 posts - Thu May 12, 2011

17 posts - Fri May 13, 2011

  
1282 views
May 13 2011 (18:14)
Tejas*^~   6403 blog posts   4338 correct pred (63% accurate)
Re# 159310-28            Tags   Past Edits
@gulshanrkp: Re# 159310-25
correct answer...but donno why joginger nagar is not as famous as the other 4...is it railways fault??

  
1266 views
May 13 2011 (19:34)
Aatish Pandya   47 blog posts
Re# 159310-29            Tags   Past Edits
@Jigski: Re# 159310-16
Dear, no info about the group u said is mentioned anywhere! if u have then please tell!

  
1244 views
May 13 2011 (19:54)
Ranjeet*^   3745 blog posts   10500 correct pred (60% accurate)
Re# 159310-30            Tags   Past Edits
@Aatish Pandya: Re# 159310-0
Answered with sincere effort.
1.a
2.c
3.a
4.b
...
more...

5.d
6.b
7.a
8.d
9.c
10.a
11.b
12.e
13.a
14.a
15.d
16.a
17.d

  
1603 views
May 15 2011 (20:05)
Aatish Pandya   47 blog posts
Re# 159310-31            Tags   Past Edits
@Aatish Pandya: Re# 159310-0
Thanks Friends for attending this Quiz. It was very exciting to present it and also glad to know the response from all!
I think 7 days are too long! so, here are the answers -
1.a)
2.c)
...
more...

3.c)
4.c)
5.a) (some Durontos and All Garib Raths don't have PC)
6.b)
7.b)
8.d)
9.c)
10.a)
11.b)
12.a)
13.a)
14.a)
15.d)
16.a)
17. - "d" was the actual answer since I didn't thought that a toy-train can be of type "Rajdhani" which was correctly pointed out by Manish that Shivalik Express is a non-stop, point-to-point train and comes under Rajdhani category (Thanks Mainsh!). So, you may write "a" and "d" - both are correct!
That's All Friends! See u later with some other Rail Fundas!

  
1585 views
May 15 2011 (20:15)
Aatish Pandya   47 blog posts
Re# 159310-33            Tags   Past Edits
@railfan86: Re# 159310-9
Thanks railfan86! what's ur real name?
  
0 Followers
815 views
May 13 2011 (19:19)  
 

Aatish Pandya   47 blog posts
Entry# 160238            Tags   Past Edits
ALL RAIL FANS here is a Quiz for u!
Refer Entry# 159310 to attend the Quiz!
Please attend as per your knowledge and do not refer Internet or see answers of others that have attempted!
The Quiz is moderately difficult, but interesting and will brush-up your knowledge on Indian Rail! All the Best!
  
0 Followers
1935 views
Nov 16 2010 (17:26)   12951/Mumbai Central - New Delhi Rajdhani Express
 

Aatish Pandya   47 blog posts
Entry# 85703            Tags   Past Edits
In MPS=100 KMPH, what is MPS ?

1 posts - Tue Nov 16, 2010

3 posts - Thu Nov 18, 2010

  
1265 views
Nov 18 2010 (10:02)
Alok   968 blog posts   3009 correct pred (75% accurate)
Re# 85703-5            Tags   Past Edits
Dear Aatish, No train runs at more than 150 kmph speed.
For Bhopal Shatabdi , MPS is 150 kmph (6 days in week) (for 7th day it is 140 kmph).

  
1210 views
Nov 18 2010 (10:05)
Guest: 861eb426   show all posts
Re# 85703-6            Tags   Past Edits
But Sir, in this forum I read a few days ago that this train runs at a miximum speed of 163 KMPH. Others may also agree.

  
1384 views
Nov 18 2010 (10:10)
Jit~   202 blog posts   124 correct pred (63% accurate)
Re# 85703-7            Tags   Past Edits
No train in India touches 160 KMPH during commercial service. However, a few speed tests conducted at 160 KMPH and above

  
1213 views
Nov 18 2010 (11:03)
® राहुल जैन ☺ झाडू वाले™🚅🚃🚃🚃🚃🚃*^~   9712 blog posts   14931 correct pred (62% accurate)
Re# 85703-8            Tags   Past Edits
maximum tested speed is 184.4km/hr in lakhnow yard

  
1471 views
Nov 19 2010 (19:08)
® राहुल जैन ☺ झाडू वाले™🚅🚃🚃🚃🚃🚃*^~   9712 blog posts   14931 correct pred (62% accurate)
Re# 85703-9            Tags   Past Edits
Blog Entry Archived.
over
  
0 Followers
1326 views
Nov 18 2010 (09:46)  
 

Aatish Pandya   47 blog posts
Entry# 85999            Tags   Past Edits
Best Rajdhani Photos - both Old and New Coaches - u decide which u like!

  
1089 views
Nov 18 2010 (09:48)
Guest: 5ba2ae42   show all posts
Re# 85999-1            Tags   Past Edits
Old livery is much better.

  
986 views
Nov 18 2010 (09:49)
Aatish Pandya   47 blog posts
Re# 85999-2            Tags   Past Edits
Now New!

  
1150 views
Nov 18 2010 (10:13)
Jit~   202 blog posts   124 correct pred (63% accurate)
Re# 85999-3            Tags   Past Edits
LHB rakes look better than ICF, though some people say IFC rakes were more comfortable.
  
0 Followers
1861 views
Nov 18 2010 (08:02)   12284/Hazrat Nizamuddin - Ernakulam Duronto Express
 

Guest: 85ed261f   show all posts
Entry# 85987            Tags   Past Edits
Can I board from Panvel?, Since it has a technical stop

3 posts are hidden.

  
1452 views
Nov 18 2010 (09:51)
Aatish Pandya   47 blog posts
Re# 85987-4            Tags   Past Edits
I Agree!

2 posts are hidden.
  
0 Followers
1109 views
Nov 16 2010 (17:44)   12954/August Kranti Rajdhani Express
 

Aatish Pandya   47 blog posts
Entry# 85705            Tags   Past Edits
Dear Admin, I stay near Bhayandar(Vasai) Creek bridge on 7th Floor and have a Good View of All Trains! However, there has been some mistake about AK and Raj Exp AR/DEP History, b'coz almost daily I watch this 2 trains including Garib Rath from my Window and except Garib Rath, AK and Raj is ALWAYS on RIGHT TIME! Please Check!

  
1098 views
Nov 16 2010 (17:45)
Aatish Pandya   47 blog posts
Re# 85705-1            Tags   Past Edits
I have confirmed Today (16th Nov) and AK was on right time! Please Check! Thanks!
  
0 Followers
2220 views
Oct 23 2010 (15:51)   19309/Shanti Express
 

Guest: 256133d2   show all posts
Entry# 79848            Tags   Past Edits
my pnr no is 840-4242135
My seat is RAC in Coach RS2
What is the meaning of RS2????????????

2 posts are hidden.

  
1781 views
Oct 23 2010 (16:36)
Aatish Pandya   47 blog posts
Re# 79848-3            Tags   Past Edits
Sir, do the co passengers are on RAC too! b'coz no one will like to share his Berth (will incomfortable during night journey) ? thanks in advc.

1 posts are hidden.

  
1789 views
Nov 14 2010 (13:47)
Aatish Pandya   47 blog posts
Re# 79848-5            Tags   Past Edits
I wanted to know that if I m sharing berth 47, then the other person will be ready to share this berth only if he too is in RAC! Correct?

2 posts are hidden.
Page#    27 Blog Entries  next>>

Scroll to Top
Scroll to Bottom


Go to Desktop site